2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy : , , , ,
                Ach ty Marvelovské trailery! Slibovali mi záporáka s máničkou a s očníma linkama. Bylo to snad na všech plakátech. Nakonec je měl v jediné pětisekundové scéně. Díky, Marvele, že se snažíš vyléčit mé fetiše odpíráním fapovacího materiálu. Možná mu ty oči nemalovali schválně, protože by s nima byl moc dark a evil. A upřímně, ten cyp byl tak akorát drak a kýbl a to jen ve scénách, kdy měl nasazené něco přes hubu, protože pak byl herp derp.
Možná to byl optický klam způsobený 3Dčkem spíš ne, na které jsem byla donucena spolčením korporací jít, protože 2D verzi na premiéru ani nevysílali. Ale nedělejme Zagorku, on to až takový rozdíl nebyl a když si v průběhu filmu sundáte slavné 3D brýle, zjistíte, že jedinou 3D věcí jsou titulky.
A o tom to je.

Upozornění: Nagat opravdu zvysoka kašle na kolegialitu*, takže tenhle článek je plný implikovaných a méně implikovaných spoilerů. Jinak: Pokud ještě pořád (nějak) netušíte, že Winter Soldier je Bucky, nečtěte dál. Oh, pardon, už můžete číst dál všichni.

* Jedinou laskavost, kterou vám udělám, bude, že sem nedám Buckyho bez masky. Protože dokud se neoholí, bude se tohle pouštět pokaždé, kdy mu bude vidět spodní část obličeje.

Ale no tak, Bucky, kde sakra jsi?
                 Nemůžu prohlásit, že by Winter Solider byl špatný, to ani omylem, ale už o několik hodin později si nepamatuji o čem to sakra bylo. Protože určitě, to nebylo o nikom, kdo by se jmenoval Winter Solider, ačkoliv trailery agresivně tvrdili něco jiného. Čtyřicet procent stopáže tvoří nimrání se v rozkládajících se vnitřnostech SHIELDu, protože nikdo netušil, že by tak velká organizace, mohla být zkorumpovaná. Nevídané. Ale když jsme u toho, tak si matně vzpomínám na děj prvního dílu a ten byl o... fondue?
                 Dalších čtyřicet procent obstarává ekonomická politika Nicka Furyho a jeho zapráskané investice. Do toho přirozeně počítáme i ty scény s výbuchy. Ten chlap by koupil pozemky v Pompejích v roce 79 a jejich zalití lávou by pro něj byla rutina. Jak bylo poznamenáno, technika SHIELDu, v čele s autem Nicka Furyho, jsou asi tak spolehlivé, jako IronSuit. Ale no tak, kdo myslíte, že ty věci vyrábí? Justin Hammer?
Ale no tak- Bucky, sundej si tu masku.
                 A konečně, pět minut ze zbytku filmu tvoří záběry na Buckyho, alias Winter Soldier, alias Mýval, alias Právě jsem se vzbudil, mám brutální kocovinu a kdo je sakra Bucky?
                Pokud máte rádi neukecané záporáky, tohle je váš chlap. Řekne za celou dobu asi 5 vět. Na víc neměl čas, protože navzdory názvu filmu, moc se v něm neprezentuje. Většinou se jen tak objeví v pozadí, něco zastřelí, vyhodí pár aut do vzduchu a zase zmizí. Je to strašně fajn, dokud není půlka filmu za vámi a vy už tak jen koukáte na plátno a říkáte si, kruci, neměl by Steve už toho cypa alespoň potkat? Ale ono se to dá omluvit, čeká se přece na velké odhalení, a pak si Bucky sundá masku a-

Ale no táááák- Bucky, nandej si tu masku zpátky (a sundej si triko).


                 Když si tu masku sundal, vzpomněla jsem si na tohle. Nesnažte se zjistit, o čem je zbytek písně. Na vaše bezpečí. Znáte ty chlapy, kteří jsou v historických kostýmech neuvěřitelně
 atraktivní a pak někde hrají něco moderního a prostě meh. Meh. Hhh. Tom Schilling. Konečně chápu využití pytlů na hlavu, jakkoliv odporně to zní. Nejen, že má kovovou ruku, dokonce má hlavu jako koblihu.
Není z Fullmetal Alchemist?
                Dobrá, možná přeháním. Sebastian Stan je ve skutečnosti babe a má vystupování právě probuzeného štěněte, ale u zabijáka tohle nečekáte.  Alespoň má několik mučících scén nahoře bez na křesle a pokud jste to neviděli, opovažte se mě soudit. Každopádně, stejně mi perte do žíly všechen materiál, co s ním máte.

Ale no tak, Bucky, děláš mi díry do lodi!

                 Bucky má obrovský nevyužitý potenciál a to je asi největší mínus filmu. Kdybyste se měli napít pokaždé, když je Bucky v záběru, budete až do konce filmu nepříjemně střízliví. Strašně dlouho se na něj čeká, když už má delší sekvenci, tak je to na konci a celé je to strašně frustrující. "To říkáš proto, že tam nebyl Loki." ... Já tě prodám.
                Thor 2 byl zfilmovaná fanfikce, což se nestává dvakrát za století a upřímně, jsem mnohem raději, že si ve Winter Soldier zachovali odstup od fanservisu, protože bych měla můry z představ zfilmovaných omegaverzí, ale kruci, mohli jste jít trochu blíž. Trocha romance by neuškodila a když už přišla, tak pozdě. To už nebylo "Ohoho, no homo. *mrk mrk*", ale spíš všeobecné oddechnutí, protože díky bože, kdyby nám ten kohoutek neupustili, tak asi vybouchneme.
Ale přesně tak to asi má být, takže mi dejte všechny fanfikce, který máte, než se zvencnu.

Ale no tak, B uckyyyyyyyyy

Slyšels někdy o konceptu první pomoci?! Useful as fuck.
                 Pokud jste nabyli dojmu, že se mi to nelíbilo, omlouvám se. Opak je pravdou. Mám chuť se podívat znova, jen abych zjistila, co se tam sakra vlastně dělo.

Tak ať nežeru, největší pozitiva filmu, kvůli kterým se vyplatí jít do kina:
Ač frustrující a značně nevyužitý, když má Bucky zakrytou spodní polovinu obličeje, tak je zatraceně atraktivní. (Ono nejde být neatraktivní, když jste od hlavy až po paty zabalení v pásech tmavé kůže a držíte zbraň.)
Přepadení Furyho auta. Chybělo jenom, aby na ty ubohá okna nasadili Miley Cyrus na její slavné kouli. I tak se to zapíše do historie nejabsurdněji komických akčních scén, protože this Fuck You was STRONG.
Falcon, protože do háje, ty křídla jsou hella rad. Jako vážně hella rad.
Potitulkové scény. Potitulkové scény!
Nagat nic o Nataše?                   Ne.
Jo, a Nick Fury to zabalí. Nohama napřed.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.