2/13/2015


Shrňme všechno, co víme a doplňme článek.

Obrázek

Hetalia: Axis Powers -volný překlad:
Axis Powers je v čr známá, jako "Osa Berlín-Řím-Tokio"
...Zavrtejte ve své hlavě-Jedná se o pakt v 2.sv
A Hetalia je z japonského "hetare"=zbytečný a "Italia"=Itálie

Hetalie je anime parodující známé (i neznámé) události obou světových válek. V Koreji ho zakázali, čímž mu udělali tu nejlepší reklamu. Místo zemí vystupují postavy s odpovídajícími charaktery Hlavním hrdinou je... Dá se vůbec Itálie nazvat hlavním a hrdinou? Pokud vezmeme v úvahu, k čemu byla Itálie ve válce Ose a později Spojencům... Jestliže jste ještě nedošli do deváté třídy, milé děti, tak Itálie byla ve válce na-uh-na okrasu.

Takové šílenosti, jako byl webkomix Hetalie se mohl chytit jen jediný muž. Bob Shirohata.
Pokud netušíte, kdo to je, věřte mi, že jste od něj něco viděli. To je prosím ten chlap, co udělal Gravitation. A tehdy Hetalie ztratila zařazení "shonen".
První díl se měl vysílat na Kids Station a to 24 ledna 2009. K odvysílání nikdy nedošlo.

 Soudní proces s Axis Powers Hetalia, aneb "proto si celý svět myslí, že jsou Korejci volové"
Korejci si vzali Hetalii až příliš osobně a požadovali její zakázání. "...zhoršení diplomatických vztahů..." označili komediální seriál za zločin.
Čímž pochopitelně udělali Hetalii tak neuvěřitelnou reklamu, že se o nevýznamných pětiminutových skečích, dozvěděli lidé až za oceánem.


Situace byla nakonec vyřešena tak, že se Hetalie nevysílala v TV, ale jen přes internet a mobily. Korea byla vymazána, když se tu nějaké fragmenty objevují a koreofily velice baví, hledat je.
Co se týče historického kontexu anime, ze začátku šlo podle komixu, a to jen s malými úpravami (většinou šlo o cenzuru).
Ovšem později stála Itálie u Německa čím dál blíž... blííííž... blíííííííííííííííííííííííž. Až to bylo úplně v prdeli.
Fajn, až tam to nedošlo, ale veškeré historické události skončili na opuštěném ostrově u táboráku a Pruska v keři v zahradě Rakouska.

Ve World Series se nedá o historii ani mluvit. Když šlo o politický vtip, stal se zázrak. Většina dílů je postavena na národních zvycích a levných vtipech.
Kolik Poláků je potřeba na vyměnění žárovky?
A jakou velikost kondomů koupíte v Rusku?
Tenhle nenáročný humor a spousta hezounů na skladě, přitáhl i ty, které nikdo pořádně nechtěl... mladé yaoifanynky.
Peklo začalo tehdy.

Animace AP: Hetalia je dobrá. Tak dobrá, jak jen se dá.
Ohledně kvality scénářů týče, není naprosto co vytknout. Vzhledem k tomu, že má anime 5 minut, jeden by řekl, že to bude taková malá krátká blbůstka... ale ouha. Scénáristé byly schopni narvat do pěti minut až 5 příběhů a divák nemá šanci na první shlédnutí pochytit všechno.
Což ovšem podle mě vůbec nevadí. Alespoň se to tak rychle neokouká.

Pokud anime Hetalie něco dalo světu, kromě zástupů dívek, tak je to nezapomenutelný dabing.
Daisuke Namikawa, naprosto božský sezuj a neméně talentovaný zpěvák, dostal s rolí Itálie i životní cejch. Ačkoliv jeho reálný hlas je zcela jiný, každý ho bude znát nejvíce pod osobou mladého naivního a věčně rozesmátého Itala, obzvlášť díky jedinému slovu. "Pastaaaaaa !"


Osobně Hetalii doporučuji jako tahák: 
          Za prvé: Spolužáci budou zírat a vy po nich můžete řvát, že jsou naprosto vymatlaní, když neví kdo všechno patřil ke spojencům
          Za druhé: Učitelka bude zírat, když jí řeknete přesný rok, kdy Francie a Anglie vytvořili pakt. A věřte, že právě tuhle scénu si zapamatujete.
          A za třetí: Vy budete zírat, protože zjistíte, že 2. sv je vlastně děsná prdel.

http://hetalia.com/cd/images/dvd01_b.jpghttp://hetalia.com/cd/images/dvd02_b.jpg

Postavy:
Severní Itálie (vlastním jménem Feliciano Vargas)

Dětská a zbabělá. Navzdory tomu je jeho dědečkem slavný Řím=idol všech zemí. Právě kvůli tomu se Itálie hodně zemí bojí, ale většinou hodně rychle pochopí, že Feli je jednoduše... naprosto vysmahlej. Má obrovskou zásobu bílých vlajek, nízký práh bolesti a bratra- Jižní Itálii. Myslí asi na 3 věci umění, pizzu a špagety. Tvrdí o sobě, že je hen malý slabý chlapec a určitě nebude legrace ho zastřelit. Taky je ještě panic, což nám poví hned při prvním setkání.
Německo (Ludwig)
Modrooký blonďák v uniformě. Má rád pořádek a disciplínu, je velmi silný, přísný na své vojáky, ale jakýmsi nedopatřením si vytvořil blízký vztah k Itálii a spoustu věcí jí toleruje (snad kvůli tomu dědečkovi Římu, nebo ji má prostě rád). Stále Feliciana tahá z průšvihů. Kromě toho má rád klobásy a na uklidnění pije pivo. Když se k němu Itálie chtěla ve 2. sv přidat, slušně se vyděsil a raději ji vykopl zpátky na poloostrov, ale ona se vrátila. Tím lépe pro nás.
Japonsko (Kiku Honda)
Vážný mladík obdivující Německo. Neuvěřitelný dříč a vynálezce (většina jeho vynálezů nakonec skončí transformací na robota, ale snahu má...), vychoval ho starší bratr- Čína. Japonsko je velmi drzé vůči Číně, ale nezkušené v komunikaci s ostatními zeměmi. Občas chce ze zoufalství spáchat seppuku, ale většinou ho zachrání Itálie (paradoxně je to právě ona, kdo ho dohání k zoufalství). A taky věří v duchy.
Amerika (Alfred F. Jones)
Pokud je Itálie vůl, Amerika jí konkuruje. Vlastně pardon... Amerika je Hrdina a dává to hlasitě najevo. Rozdává práci, požírá hamburgery a nejtěžším úkolem pro něj bylo najít na mapě Japonsko (to máš těžký chlapče když držíš mapu USA...) Bojí se ufa a takových těch duchařských fotografií, je věčný optimista, ale navzdory tomu, že je idiot, je velice silný.

Spojené království (Artur Kirkland)
Vychoval USA, pije čaj a má hrozný obočí... Někdy až cynický a velice lehce se opije. Je jemně infantilní.... Vlastně hodně. Povídá si s vílami a podobným hmyzem a pomáhají mu myši, jednorožci, ptáčci a podobně. Nejvíc se mstí svým nepřátelům tím, že je prokleje.
Rusko (Ivan Braginsky)
Velmi vysoký chlap s dětským obličejem. Nosí kabát a šálu, je velice silný, chlastá vodku , má rád slunečnice a miluje Litvu. Ostatní národy ho nemají moc rády. Vypadá jako mírumilovný kluk, ale když se naštve, změňte planetu. Ivan má tvz. Medvědí xicht. Tím nemyslím ten z Mrazíka. Znamená to, že dokud vás neroztrhá, nepoznáte, jestli je naštvaný. Je velmi krutý, říká "Kolkolkolkolkol" a pokud někoho miluje, tak ho citově vydírá. Je přesvědčen, že jednou budou všichni Rusko a někdy je vidět s trubkou v ruce.
Francie (Francis)
Pořád říká, že je silná, přitom se opírá o Napoleona, Janu z Arku... Ale moc silná není. Hádá se s Anglií a má neustále sexuální narážky na všechno. Má vousy, protože si myslí, že je s nimi mužnější a vždy má u sebe růži.
Čína (Yao)
Velmi pověrčivý a nábožensky založený týpek s copánkem. Je velmi veeeeelmi starý. Vychoval většinu asijských států a mateřské sklony má pořád ("A co kdybyste se přestali prát, sedli si a dali si sušenku?"). Miluje Hello Kitty a většinu vět zakončuje –aru, což je parodie na čínský přízvuk.
A teď to nejzajímavější (tedy hned po tom že to zakázali) seriál má 26 dílů po.... PĚTI MINUTÁCH! Tak děcka do toho a půl je hotovo...
Hodnocení: ** ** (10 z 10)

Žánr: -parodie
          -válečné

          -politické
Délka: 26 dílů po 5-ti minutách (pozn: bude 2. řada)Editováno. Nakonec jsou řady tři a dílů je spousta.
Název: Hetalia: Axis PowersAutor: Hidekaz Himaruya

2 komentáře:

  1. Ok. Zaprvé by bylo lepší skloňovát státy dle jejich pohlaví a Japonsko není mladík (Je mu více než 2760 let, což ho dělá druhým nejstarším)

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.